козметичен център

Д-Р НЕВЕНКА ПАНОВСКА 

Нейната запазена марка:
Иновация в естетичната дерматология по метода „Spa & wellness естетика“;
Естетични и Анти-ейджинг програми за лице и тяло на ниво на гърбначен стълб, всички сетива и енергиен баланс;
Иновации в природната медицина;
Medical SPA програми;
Лечение на затлъстяване, целулит, импотентност и стрес синдром на ниво на гърбначен стълб, всички сетива и енергиен баланс.

За какво да я търсите:
Естетични и антиейджинг програми за лице и тяло на ниво гръбначен стълб, всички сетива и енергийно ниво. Това е природосъобразен метод, който включва индивидуално подбрани естетични и антиейджинг процедури за лице и тяло, базирани на трите основни нива (физическо, емоционално и енергийно). Затова се въздейства върху три измерения – гръбначен стълб, всички сетива и енергиен поток.

Методът е разработен и утвърден в Института за природна, комплементарна и интегративна медицина в Швейцария, където д-р Пановска се обучава, като първоначално приложението му е било с клинична и лечебна цел.

Програмата се състои от шест последователни процедури, които се провеждат строго индивидуално (три пъти седмично, два пъти седмично или веднъж седмично), в зависимост от състоянието и физиологичния отговор на пациента.

Методът включва визуална и апаратна диагностика както на тялото, така и на кожата, а самите процедури се осъщестяват чрез приложение на методи  като хиропрактика, сегментна масажна терапия, термо-, крио- и кройтер апликации, индивидуални корективни кинезиологични упражнения, уелнес концепция за здравословно хранене, елементи от източноазиатски практики, езотерични учения, информационна медицина.

Малки тайни:
Иновативното е, че чрез този метод създаваме нов запис, нов модел в мозъка, който се автоматизира и лицето започва да извършва нов модел на движения, което допринася за едно естетично коригирано поведение на тялото и видима промяна в естетичната визия на кожата.

Например, когато едно дете пише с лявата си ръка и започнем да го учим да използва дясната, след известно време се създава преструктуриране на механизмите на движение в кората на мозъка и детето автоматично започва да пише с дясната. Това е принципът на създаване на нов запис, нов модел, който цели универсална естетична корекция на индивида.

Самият метод „Spa & wellness естетика“ цели регулиране на биомеханичните проблеми на гръбначните прешлени, регулиране на мускулния тонус, подобряване на кръвообращението на ниво всички тъкани и органи и преструктуриране на механизмите на движение, усещане и енергиен поток. По този начин се създават условия за биостимулация на всички органи и системи, съответно и „естетиката отвътре да личи и отвън”.

Д-р Пановска съветва:
Само т.нар. универсална кинезиология може да бъде естетична. Точно това ми даде основание да направя научно обоснована разработка на иновативен, природосъобразен метод, който чрез приложение на природните ресурси (вода, храна, етерични масла, кал, камъни, лед, както и елементи от източните философии и езотерични учения) цели универсална естетика на личността. Това е обяснението защо естетичната кинезиология създава естетичната дерматология. Това е една универсална промяна не само на естетичната визия на тялото и естетичния вид на кожата, но и продължително събуждане на духа и съзнанието, и повишено състояние на осъзнатост, при което се постига дълбока вътрешна хармония на личностното съществуване, а чрез нея – здраве, красота и дълголетие.

SkinDesign разкрива:
Д-р Пановска е създател на метода „Spa & wellness естетика“. Завършила е дерматология  в Медицинския университет. Докторската й дисертация е на тема „Специализирана спа и уелнес  система в естетичната дерматология при луксозния туризъм”.

Нейният девиз:
Естетичната кинезиология създава естетичната дерматология. Защото цялата Вселена е една универсална кинезиология, всичко се движи и се променя. 

/home/skindesi/public_html/wp-content/themes/magcast