Боряна Герасимова
Анализ на кожата

 

↓ Какво включва услугата?

 

↓ Какво ще разбереш за кожата си и нейните нужди в детайли?

1. Фотостарение на кожата

Виж как кожата ти може да реагира на слънце:

2.Текстура и еластичност на кожата

Научи дали имаш предразположение към проблемни състояния на кожата

3. Риск от възпаление и алергии на кожата

Открий имаш ли по-висок риск от зачервяване на кожата, сърбеж и болка

4. Хидратация на кожата

Научи дали имаш предразположение към суха кожа и как да поддържаш нивата ѝ на влажност. Признаците за стареене на кожата се появяват в резултат на натрупаната експозиция на условията на околната среда и метаболитни фактори, включително хидратацията.

5. Защитата от оксидативен стрес на кожата

Антиоксидантите могат да предпазват клетките на кожата от външни и вътрешни увреждания. Виж как кожата ти реагира на вредни вещества.

6. Гликиране на кожата

Научи какъв е рискът ти от преждевременно стареене на кожата. Гликацията е процес, чрез който захарните молекули се свързват с протеините в клетките на кожата и образуват крайните продукти на гликирането – Advanced Glycation End (AGE).

7. Хранителни нужди на кожата

Виж каква е нуждата ти от витамини и ненаситени мастни киселини. Витамините и храненето са един от основните фактори в борбата със стареенето. Недостигът на витамини може да доведе до развитие на дерматит.

 

↓ Какви ще са ползите за теб?

 

 Още информация

Статистиката

60% от стареенето на кожата се дължи на генетичен фактор, а 40% е на външни фактори, свързани с околната среда и начина ти на живот.

Резюме

Твоята ДНК играе важна роля за здравето и външния вид на кожата ти. Разбери повече за генетичното ти предразположение към проблеми, свързани с фотостареене, текстура и еластичност, риск от възпаление и развитие на алергични реакции, хидратация, оксидативен стрес, гликиране и хранителни потребности на кожата. Така ще можеш да направиш положителни промени и да следваш свой персонализиран план за грижа за кожата, за да елиминираш, намалиш или забавиш симптомите.

Какъв е проблемът?

Чувстваш ли, че полагаш най-добрата грижа за кожата си? Знаеш ли какво да направиш, за да поддържаш кожата си здрава, млада и красива? Има ли месеци, в които тя сякаш рязко остарява и започваш да се чудиш дали е обратимо? Поредният скъп крем или серия от процедури не дават достатъчно добър ефект и отново губиш не само средства, но и време?

Имаш потенциал за красива кожа, дори ако смяташ, че не си генетично предразположена да притежаваш такава. От всички начини за грижа, разнообразни добавки, продукти и процедури можеш да подбереш тези, които ще ти осигурят най-голям ефект, без експерименти и налучкване. Ключовото е да идентифицираш уникалните за теб рискови фактори навреме, за да предприемеш информирана, целенасочена, превантивна и високоефективна грижа за кожата си! Тя ще ти се отплати с времето.

Науката в помощ

Концепцията зад услугата е разработена в партньорство с водещи научни групи по дерматология и стареене в Станфорд, Бъркли, Института Salk и Нюйоркския университет. Включеното в услугата изследване е създадено за ползване с клинични цели от специалисти в областта на дерматологията и козметиката.