skin-design-logo-removebg-preview

Масаж на тяло

Цена: 45 - 80 лв.

Описание:

Масажът е метод за механично действие върху телесната повърхност, предизвикано от ръцете на масажиста чрез специални похвати, подобрявайки функционалното състояние на кожата, мускулите и нервите, а чрез тях и на вътрешни органи и системи на човешкия организъм.

В днешно време масажът има приложение в ежедневието, в спорта и в медицината. Още от древни времена човекът е прилагал масажни похвати след нараняване и главоболие. Опитът на поколения се е предавал и усъвършенствал до наши дни.

-Масажът е естествен биологичен дразнител, природосъобразно лечебно и профилактично средство, с широко приложение, може да се прилага при всички възрасти;
– ускорява оздравителния процес и нормализира увредените функции на организма;
-приложение – чудесно възстановяващо, терапевтично и детоксикиращо действие за лечение и превенция при изтощение и отпадналост на организма, напрегнатост и чувство за безпокойство, при проблеми с опорно-двигателния апарат, при настинки, неврологични заболявания, главоболие и мигрена, и като мощно антистрес действие;
– похватите, с които се работи, стимулират кожата и подкожните тъкани в различни части на тялото. Към всеки основен похват се прилагат допълнителни похвати, които терапевта определя спрямо заболяването/ дисфункцията, съпътстващите проблеми, тяхното развитие, функционалните нарушения и частта, коята се масажира.

◦ Общо Механично действие – чрез масажните похвати се увеличава кръво- и лимфообращението при работа върху кожата, подкожната тъкан, фасции, мускули, периостби др. достъпни тъкани. Следствие на което се разнасят отоците, подобрява се еластичността и храненето на тъканите, разнасят се сраствания, намалява се застоят на кръв във вътрешните органи, поради преминаването й към периферията;
◦ Рефлекторно действие – чрез масажите се регулират възбудно-задръжните процеси на ЦНС, поради което постигаме обезболяване в проблемите зони. По рефлекторен път се повишава/намалява артериалното кръвно налягане, мускулен тонус, секреция на жлези и други.
◦ Хуморално действие – чрез механичното дразнене на кожата се стимулира разпада на мъртви клетки в повърхностния слой на кожата, което подобрява храненето и обмяната на вещества в тъканите, както и синтеза на биологично-активни вещества като вит. Д и др.

Класически гръб - 45.00 лв.

Времетраене:

45 мин

Класическият масаж на гръб се прилага при всички състояния на дискомфорт или дисбаланс на организма. Чрез механично въздействие върху най-големият орган от човешкото тяло – кожата се отварят повърхностни венозни съдове и капиляри, премахват се отоци, обезболяване, подобряване тургора и трофиката (храненето) на кожата, релаксиране/тонизиране на мускулатурата, мобилността на гръбначния стълб, редуциране на умората. Може да се приложи отделно, както и в комбинация с остропатия, мануално-мобилизационни техники, вендузи, пасивен стречинг.

Класически цяло тяло - 75.00 лв.

Времетраене:

60 мин

Спортен цяло тяло - 80.00 лв.

Времетраене:

70 мин

Това е един лечебно-възстановителен масаж подходящ, както за професионални спортисти, така и за всеки, който упражнява някакъв вид спортна дейност и има за цел да подобри общото си физическо състояние.
Спортният масаж използва дълбоко-тъканни техники от класическия масаж с цел по-бързото и пълноценно настъпване на тренираност у спортистите, поддържането и усъвършенстването на тази тренираност, както и бързото възстановяване на организма чрез премахване на умората в мускулите. Спортният масаж е съобразен с вида спорт, със задачите, етапите на тренираност, както и индивидуалните качества на спортиста.
Ще ви помогнат също така да се възстановите по–бързо и ефикасно след тежка тренировка, ще намалят риска от контузии, ще ви дадат възможността да тренирате по – качествено.

Препоръки:
– При редовно прилагане на масажи ще се предотвратите бъдеща поява на симптоми и ще поставите началото на нова грижа за тялото си;
⁃ ще се редуцира постоянно присъстващия стрес и преумора на психиката ви;
– ще ви помогне да живеете отново с наслада и в добро здраве;
-нашите кинезитерапевти ще подходят индивидуално към Вашият проблем и заедно ще работите върху разрешаването му;
– облекчат болката и ще дадат старт на оздравителния процес, като ефектът ще бъде почувстван още след първата процедура.
-подобри вашето физическо и емоционални състояние, както и ще продоврати повторна поява на симптомите. Всяка процедура по масаж се прилага индивидуално в зависимост от състоянието на клиента.

Изключитено важна е квалификацията и професионалния опит на терапевта, когато се касае за състояния вследствие на травматологични и неврологични заболявания.

Детоксикиращ масаж с мед - гръб - 45.00 лв.

Времетраене:

45 мин

Детоксикиращ масаж с мед - цяло тяло- 75.00 лв.

Времетраене:

60 мин

Блог